Feestdagen. Ze zijn niet mijn favoriete dagen van het jaar. Iedereen is gehaast op zoek naar het geschikte kerstcadeau voor schoonbroer of omalief, een outfit uitzoeken is een gevecht op leven en dood want casual is niet hetzelfde als in je onesie toekomen (al heeft iedereen daar een andere mening over) en best kopen we ook niets dat té strak aansluit, want voor je het weet zit zatte nonkel naast je te grinniken als je je kerststronk morst in je wel erg diepe decolleté. Kerst is ook van vergeven en door de vingers kijken, van een oogje toeknijpen, tenzij je nog naar huis moet met de auto. Maar meest van al is Kerst en Nieuw iets van terugkijken naar hoe we het er met zijn allen vanaf gebracht hebben en wat er ons allemaal nog te wachten staat. Of je nu Katholiek, Jood of Moslim bent, we willen allemaal een nieuwe start, een betere start en vooral het beste van onszelf.

9eb51f04161305fbfe80863ac43759ad

2017 is om te shinen, om te glinsteren harder dan een unicorn, om te genieten van mooie momenten, om boven ons uit te zweven bij een prachtig concert waar je frontrow staat. Om in de liefde te vallen en niet weten hoe je weer overeind krabbelt. Om elkaar goed vast te pakken als het nieuwsanker weer trieste feiten naar onze kop gooit, om te relativeren en te beseffen dat een kapotte fiets niet hetzelfde is als een gebombardeerd huis. Om buiten je comfortzone te stappen en iets nieuws te proberen, ook al wil dat zeggen da je nu eindelijk eens naar het musuem gaat op een zondagochtend, gratis voor Gentenaars.

e4ff94459bad9e38409a0cb2f5ff9a42

2017 is om lief te hebben; jezelf, je huisdieren, je naasten en de mensen die je nu nog niet kent. Om open te staan voor meer dan het gekende. Om kaneel in je chocomelk te pleuren, ook al drink je dat niet graag. Om met je armen open op de boeg van een boot te gaan staan – niemand hoeft te weten dat het eigenlijk een roeibootje in de sloot achterom is. Om fouten te maken, of je nu twintiger, dertiger of zestiger bent. Niemand schreef ooit hoe dat allemaal juist moet; leven. Om te vallen en vuil te worden, om kopje onder te gaan en dankbaar te zijn dat vrienden je er weer uithalen. Om te gieren van het lachen als alles achter de rug is en gezamelijk een stuk taart te eten waar de kat al eens aan gelikt heeft.

8dc976019dad0fccee729cebdcc77f7e

2017 is om echt te zijn. Niet dat sociale media moet begraven worden, maar om eerlijke captions bij alles te zetten. Niemand is om 8u in de ochtend een zonnetje in huis, nee, zelfs niet na drie tassen koffie. Persoonlijk lijk ik dan meer op een stuiterende poedel, maar dat terzijde. Om te zeggen waar het op staat. Om te doen wat je voelt, op die exacte moment. Om te schreeuwen dat je niet volwassen wil worden terwijl je een zoveelste keer naar de loodgieter belt. Om je ouders te bellen en te zeggen dat je hen graag ziet, ook al kom je veel te weinig langs en weet je dat verdomd goed. Om tot tien te tellen wanneer er weer een bloempot tegen de grond kletst.

fad6fa014b2913b2ba442e5a4de3982d

2017 is om lief te hebben, om geliefd te worden om wie je bent en om echt te zijn. Ook al wil dat zeggen dat je een bad neemt met Justin Bieber op de achtergrond, ook al wil dat zeggen dat je steeds Call Me Al opzet bij het afwassen of dat je een zwak hebt voor Drake als hij meisjes bezingt. Dat je een week op de zetel hangt omdat je verlof hebt, maar eigenlijk niet weet wat te doen met die tijd. Om per ongeluk dreads te kweken omdat je het niet meer ziet zitten om dagelijks je haar te kammen en je ontdekt hebt dat je sokken gerust ook nog eens binnenstebuiten aan kan. Maar blijf niet te lang bij de pakken zitten, het leven is kort en je hebt er maar ééntje – of zijn we allemaal katten?

Maar remember; als Britney 2007 kan overleven en Mariah overleefde kerst 2014, dan overleven wij zeker 2017. Stap voor stap, dag per dag , arm in arm.

Prettige feesten en een gelukkig nieuwjaar y’all! 

Liefs, Naomi

Advertenties

2 gedachten over “Happy whatever and jingle on

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s