Je interieur schikken, wie is daar ooit 100% tevreden over? Al wie nu zijn hand omhoog steekt is aan het liegen. Het ding is, je interieur is nooit af. Altijd zijn er wel kleine dingetjes die je wil verbeteren, nieuwe vondsten* die moeten ingewerkt worden of gewoonweg spullen waar je plots genoeg van hebt. Het voorbije weekend kreeg ik een crisis en deed ik hier en daar het nodige om mijn hoofd weer tot rust te brengen. Na een acht maanden in deze stek stel ik jullie voor: onze mid century woonkamer.

Eerst iets uitklaren. De titel “like a minimalist” wil lang niet zeggen dat mijn roomie en ik in een steriel wit appartement wonen zoals je vaak ziet op pinterest. Minimalistisch wonen slaat hier vooral op: niet meer exposen dat wat echt nodig is. Enerzijds gaat het om niet teveel crap in je bezit te hebben, maar ook dat de crap die je wel bezit allemaal een plaatsje (achter gesloten deuren) heeft. Of het geheel in een jasje van witte of oranje muren zit, dat is je eigen keuze. Maar hier waren de muren al wit, dus het kon maar zo gemakkelijk zijn.

Maar woon maar eens samen met iemand die het niet nauw neemt met “the minimalist lifestyle”. Gelukkig houden we beide van kringloopvondsten, vintage en planten. Can you tell? Voor ons – en onze portemonnee – geen dure designerspullen, al was het maar omdat we twee katten hebben die toch alles erger wrecken dan mensen hun journal van Keri Smith.

Het meeste van ons vast meubilair vonden we tweedehands en toch past alles samen. Oké, ik lieg, er staat hier een alom bekende Besta-kast van Ikea, maar die kwam mee uit mijn vorige woonst en is dus ook een beetje tweedehands.

Onze rode schouw is trouwens geschilderd met krijtverf en van tijd tot tijd schrijven we al eens leuke boodschappen aan elkaar. Of voor voorbijgangers, want sinds kort ontdekten we dat je van op straat onze opschriften kan lezen. Oeps. Het boeddhabeeld herontdekte ik dan weer in een kast en vond ik leuk staan bij de flessen en de schouw. Oh, waarom die plant zo aangevreten is? Welja, katten. Ze vinden de Monstera zo mooi dat ze alle planten die ze tegenkomen dezelfde look aanmeten.

En ja we houden beide van wat groen in huis, alleen moet dat allemaal goed omhoog staan willen we niet wakker worden met gebroken bloempotten all over the room – catmoms will understand us. Daarnaast houden we ook van magazines, boeken over eten en kunstboeken. Een aantal liggen bovenop de kast, magazines liggen onder de salontafel, maar het meeste zit toch gewoon weg in de kast, net als gezelschapsspelletjes en alle elektronische apparatuur. Again. CATS! Maar het oogt ook gewoon zoveel rustiger om niet de hele tijd alles in het rond te hebben liggen.

Als laatste is er onze sofa. Die was zo groot dat we enkele weken terug besloten om de poef tegen de verwarming bij het raam te zetten. Een gezellig lees-/Netflix hoekje met zowel verwarming op de rug als heerlijk winterzonnetje op je snoet. Overdag is het wel vechten met de kat om er te kunnen zitten, alsof die verwende nesten nog niet genoeg mandjes en kussentjes hebben om op te liggen.

Ohja, wij hebben geen pinterest-perfect kaders met motivational quotes, wij hebben gegroepeerde postkaartjes met hier en daar absurde taferelen. Ze zijn zorgvuldig verzameld en samengesteld door mijn roomie en haar liefde voor collages en illustraties.

En zoals alle hippe twentysomethings hebben wij ook een platenspeler, maar die zit zoals 99% onze spullen gewoon in de kast. Ver weg van stof, ver weg van kattenhaar, en vooral ver weg van een omgestoten tas thee.

Liefs, Naomi

Volgen en delen kan mag moet:
InstagramFacebookTwitterPinterestBloglovin’

*Speaking of nieuwe vondsten: we kochten net een “gangkast” met spiegel in Mid Century stijl. Omdat we in de gang al een spiegel hebben, besloten we deze eerstdaags te matchen in de woonkamer. Hou mijn instagram in het oog wil je weten hoe en waar we dat pareltje stylen. 

 

Advertenties

5 gedachten over “Like a minimalist – Mid century interior

 1. Hey Girl! Great Style! So true ! Ohwww yesssss! Je bent in principe never done met het inrichten van je place Tell me about it! Hahaha ik ben ook elke keer weer bezig! Hahahaha dat hoekje met die poef is lekker knus! Bay the way! Paar Kaarsjes erbij en chillen maar en lekker naar Netflix kijken.
  Great post ! Het was fun to read!
  Definitly! ThnQ for Sharing!

  Have a wonderful sunday Dear!
  Hugz & Kisses, Miss B.💋

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s