It’s been a while, maar hier is een nieuwe Dit Is Belgisch. Deze keer stel ik jullie Nicky Dhauwe en Jeroen de Poorter voor, de gezichten achter Close Your Eyes. Twee vijfentwintigjarige creatievelingen met dezelfde interesses, maar elk met hun eigen invalshoek. Jeroen zorgt voor het grafische werk en de fotografie, Nicky is illustratrice van dienst en druk bezig met het opstarten van een eigen webshop. Deze zomer moet hij op punt staan. Kan het nog leuker? 

De twee kennen elkaar al een aantal jaren, maar van samenwerken was er in het begin nog geen sprake. Pas gaandeweg ondervonden ze dat ze op dezelfde golflengte zaten. Elk met hun eigen stijl – Jeroen gaat voor strak en to the point, Nicky eerder illustratief en verhalend – zorgen ze voor een mooi evenwicht en versterken ze elkaar waar nodig.

Closeyoureyes_illustraties-2Creativedesigners

Al die creativiteit kwam er niet uit het niets. Toeval wil dat ik Nicky al ken sinds het middelbaar. We zaten beiden op dezelfde school en daar volgde ze Toepaste Beeldende Kunsten, daarna studeerde ze Regentaat Plastische Opvoeding en Project Kunstvakken. Je ziet het, al dat tekenen zit al vele jaren in de vingers, maar pas een jaar terug besloot ze enkele tekeningen te delen via sociale media – met heel wat enthousiaste respons – en kreeg ze het zelfvertrouwen om er echt iets meer mee te doen. Jeroen studeerde Grafische en Digitale media en rolde op die manier in het leven van een grafisch vormgever.

Jullie kennen Nicky misschien nog van haar vorige blog, website en IG-account It’s Me Cocorosie: daarbij deed ze al enkele colabs met andere bloggers. Zo schreef Hanne een blogpost over Nicky en tekende zij op haar beurt enkele hele leuke portretten van Hanne en haar vriend. Het is ook in die stijl dat ze verder is gegaan. Voor mij graag ook een portretje, met Lowie er bij. Hihi.

closeyoureyes3closeyoureyes1

Inspiratie halen ze verder uit het dagdagelijkse leven. Iets of iemand die hen aan iets doet denken en hopla, de eerste lijnen staan al op papier. Maar soms zijn er ook dagen dat de magie ver zoek is. Gelukkig zijn er dan steeds ideeënschriftjes waarin thema’s, quotes of losse ideeën in neergepend staan. En lijstjes! Zoals vele andere mensen is Nicky een echte lijstjesfreak. Ze ordenen de chaos in haar hoofd waarna ze door het bos de bomen weer ziet.

12725081_980090472027360_1241245089_n

En zoals ik al zei: er is een webshop in aantocht. Waar zijn die handjes? Die zal vooral producten van eigen hand bevatten, aangevuld met leuke producten van labels die naast unieke ontwerpen ook grote aandacht hebben voor kwaliteit. De rode draad door alles wordt FEEST: inpakmaterialen, maar ook kleine cadeautjes. Lees: prints, totebags, juwelen… Worden jullie al enthousiast? Daarnaast worden de pakjes verstuurd met het idee dat ieder pakje voor een jarige is. Wie wil er geen toeters en bellen in zijn brievenbus? Maar tot dan blijft het al scrollend wegdromen bij mooie IG-plaatjes en een sporadisch opduikende blogposts. Of wat denk je van een eigen ontwerpje laten maken?

Want dat doen ze wel al; ontwerpen op maat van de klant, maar steeds met hun eigen stempel. En hoewel ze nog maar net een maandje gestart zijn, hopen ze dit nog lang te kunnen doen. De toekomst is nog een vraagteken, maar een goed gevulde agenda met heel wat leuke opdrachten mag daar zeker deel van uitmaken. En dat alles evenveel voldoening en opwinding blijft geven, dat ook.

Kreeg ik jullie warm voor de mooie ontwerpen van dit olijke duo? Volg hen dan zeker via hun verschillende accounts en wie weet zitten jullie binnenkort samen rond de tafel voor een ontwerp.

Close Your Eyes online
Website x Facebook x Pinterest x Instagram

Jeroen de Poorter online
Website x Facebook x Instagram

12346186_477610439088405_1505999938_n

Liefs, Naomi

Volgen en delen kan mag moet:
InstagramFacebookTwitterPinterest – Bloglovin’

Disclaimer: Alle gebruikte foto’s zijn eigendom van Close Your Eyes en mogen enkel in samenspraak met hen verspreid worden.

Advertenties

4 gedachten over “Dit Is Belgisch: Close Your Eyes

  1. Leuke dingetjes, maar ik denk dat ze niet echt zouden verkopen. Het zijn tenslotte spullen die je niet echt nodig heb. Ik koop zo’n dingen niet 😦

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s