In deze nieuwe Dit is Belgisch heb ik het over Eva Svartur, een vrolijke Leuvense dame verzot op kunst en dan specifiek op blackart. Geen idee waarover het zal gaan? Lees vooral gewoon verder. 

Blackart is een term uit de tattoowereld. Het is de term die gebruikt wordt wanneer een tattoo-ontwerp uitsluitend zwart-grijs-wit is en er gebruik gemaakt wordt van schaduwingen en arceringen. Hier dus geen ingekleurde tatoeages, maar meer lijntekeningen. Het is een stijl dat ze ontdekte toen ze begon met tekenen en waar ze ook in verder wil gaan.Eva begon niet zomaar te tekenen. Als ware tattooliefhebber liet ze haar eerste zetten rond haar 19jaar. Zes jaar later kwamen er aardig wat bij, raakte ze verzeild in het wereldje en leerde ze heel wat artist en hun werk beter kennen. Een jaartje geleden begon ze zo nu en dan zelf ontwerpjes te maken en te delen via sociale media. In eerste instantie met het idee een eigen tattoo te ontwerpen, maar iets met zelfkritisch en nooit goed genoeg en dus stapte ze daar van af.

Wel bleef ze tekenen, bleef ze haar werk delen en kwam er meer en meer goede respons. Mensen begonnen te vragen of ze niet op maat wou tekenen, en zo geschiedde: Eva Svartur. Sinds januari is ze officieel zelfstandige in bijberoep, kan je haar ontwerpen kopen of eentje op maat laten maken. Hier zie je welke er momenteel te koop zijn.


Haar werk omschrijft ze als ‘blackwork dat de grenzen van het illustratieve aftast’. Geometrische vormen en landschappen zijn een vaak voorkomend iets en dit alles geïnspireerd door de natuur. Veel dotwerk – kleine puntjes om schaduw te creeëren – en rechte lijnen. Soms is het heel abstract en minimal, maar soms ook heel gedetailleerd. Wat wil je, met idolen als Sven Rayen, MXW tattoo, Kamil Czapiga en Marla Moon.

Blackwork: zwarte lijnen, zwarte vlakken, niet meer dan dat! And what can I say. Black is my favourite colour. Black is the new black.

Eva Svartur

Maar als het op zelf tatoeëren aankomt, houdt ze de boot liever nog wat af. Dat is geen kleine investering en om uit de kosten te komen moeten er dan heel wat opdrachten uitgevoerd worden die niet helemaal binnen de eigen stijl liggen. Iets waar ze nu nog liever ver van weg blijft. Bang op zichzelf te verliezen terwijl ze nog volop haar eigen grenzen aan het aftasten is, haar eigen stijl aan het ontwikkelen en nog andere technieken wil ontdekken. Zeker nog een jaar. Als ze daarna de kans krijgt om apprentice – lees: in de leer gaan bij iemand – te leren tatoeëren, dan grijpt ze die, no doubt, met beide handen!


  
Nog eens over dat op maat tekenen. Want ja, ook dat doet ze. En dat is niet altijd bedoeld als tattoo-ontwerp. Ook wenskaarten, prenten om in te kaderen, logo’s of artwork voor bands. Later komen daar ook wenskaarten en totebags bij. En wil je een ontwerp dat niet in de shop staat, maar dat je wel zag op haar instagram? Even mailen naar evablackart@gmail.com. Hetzelfde geldt voor custom designs.

Eva online:
WebsiteFacebook x Twitter x Instagram

 

Liefs, Naomi

Volgen en delen kan mag moet:
InstagramFacebookTwitterPinterest – Bloglovin’

Advertenties

4 gedachten over “Dit is Belgisch: Eva Svartur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s