Tweede keer Dit is Belgisch. Deze keer heb ik het over Wander & Co., een Belgische webshop dat in 2014 het levenslicht zag. Hieronder lezen jullie hoe, maar ook wie de vrouw achter dit alles eigenlijk is.

Ready, set, go! Ik leerde Liesbeth (26) een tweetal jaar terug kennen via instagram. Wat ik toen nog niet wist is dat ze toen al volop bezig was met de opstart van haar webshop – dat nam toch zo een 10 maand in beslag. Om tot een goed concept te komen, moet er heel wat gebrainstormd worden, merken moeten worden uitgekozen en het hele onderwerp moet in een mooi jasje gestoken worden.

 

Vlnr: ConfettiballonLetterbannerSweatshirt “hi”Handcreme – ShampooPlaysuit “hi”Letterbanner – Confettiballon

Haar concept? Wel, zelf houdt ze van mooie spulletjes en van reizen. Die twee samen en hopla. Allé ja, na 10 maanden toch. Eerst was er nog de zoektocht naar de juiste producten. Hoewel veel merken een mooie verpakking hebben is dat zeker niet het enige waar ze bij stil stond; de uitdaging was nog meer om merken te vinden met een verhaal, aandacht voor mens en omgeving, originaliteit maar ook kwaliteit, humor en sociaal engagement.

Maar waarom een webshop? Het is visueel en je publiek is breder dan wanneer je in je eigen stad/dorp een winkeltje start. Het idee dat mensen uit alle windhoeken je producten kopen en zo op hun beurt het verhaal verder vertellen. Maar ook om het hele koopproces van begin tot einde te kunnen blijven volgen.

 

Vlnr: Copper washi tape –  NotebookMiniposter – Ballon “love”Eva Mouton magneten – MuziekkussenMagic kapstokkenPostcard “baby girl”Gold washi tape

En dan was er nog Giftboxgent. Aan elkaar. Zonder spatie. Een pop-up winkel dat ze samen met Carole – de vrouw achter Gaspard – open hield. Op 1 december stapten ze samen in het diepe en het bleek een avontuur met een succesverhaal. Het leuke daar aan is dat je de spullen uitgestald zag staan en ze zo heel wat tastbaarder werden dan wanneer je ze afgebeeld op de webshop zag staan. Zelf vond ze het super dat ze zelf de ruimte kon aankleden en dat er rechtstreeks contact met de klanten was. Dit beviel zo hard dat er misschien-waarschijnlijk-alléhow-toe een vervolg komt. Stay tuned.

Als laatste vroeg ik naar haar dromen, op korte en lange termijn. Maar daar is het nog veel nat vingerwerk. Het enige wat zeker is, dat ze nu (na haar haar pop-up avontuur) fulltime wil bezig zijn met Wander & co. Of dat enkel de webshop is, een vaste winkel of de combinatie van de twee, daar hebben u en ik evenveel het raden naar dan zij zelf. De tijd zal het uitwijzen.

Wander en co online?
WebshopInstagramTwitterFacebook
Ps: Er is gratis verzending vanaf €75. 

Liefs, Naomi

Volgen en delen kan mag moet:
InstagramFacebookTwitterPinterest

Advertenties

2 gedachten over “Dit is Belgisch: Wander & co. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s