De tijd vliegt. Te snel als je het mij vraagt. Bomen verliezen in een recordtempo hun blaadjes en de zonuren slinken zo drastisch dat vertrekken en thuiskomen van het werk voor velen een donkere en sombere bedoening geworden is. Je kan huilen in een hoekje en denken dat de zon nooit meer gaat schijnen. Of je kan die rommelschuif open trekken, je honderden (analoge of digitale) vakantiekiekjes verzamelen en ze EINDELIJK eens mooi in een album plakken. Onlangs koos ik voor de tweede optie, aanschouw: Bola de Berlim

Zoals jullie wel merken gaat dit lang niet over Berlijn, maar over het met zon overgoten Portugal. Waarom dan Bola de Berlim? Het moet tijdens onze reis zowat het meest gehoorde woord zijn dat ze naar onze kop slingerden. Bijna elke dag lagen we op het strand. En elke dag kwamen er meerdere mannen voorbij die onder andere Berlijne Bollen verkochten. Op hun mandje stond er steeds “Bola de Berlim” en uit hun mond kwamen woorden waar we lang naar moesten raden. Maar één ding was duidelijk: een Bola de Berlim is quasi een (gevulde) donut.We verbleven trouwens in Faro, meer nog, op Faro Beach zelf. Een (kunstmatig) aangelegd eiland in zee, enkel bereikbaar per boot of via één smalle brug die het vaste land en het eiland met elkaar verbonden. Opstaan en gaan slapen met het ruisen van de zee. Een mens moet niet veel meer hebben. Dat onze kamer veel minder luxueus was dan wat we verwacht hadden, laat ik hier terzijde. Zon, zee en strand. En dat al van de moment dat we ons verblijf nog maar verlieten. Elke avond prachtige zonsondergangen en de stad op een 20minuutjes met de bus. We namen eens een overzetboot naar “Ilah Deserta”, pendelden naar Lagos en maakten een (mini) roadtrip met een brommer. Dat het fijn was! Kort – een week – maar krachtig.


Eerstvolgende reisje: het minder zonnige Amsterdam. De 22e vertrek ik. De 25e ben ik al terug. Kort maar krachtig. Een citytrip zoals ze zeggen. Jullie lezen er nog wel over!

Liefs, Naomi

Mijn foto’s printte ik bij smartphoto. Daar heb je trouwens nog de hele maand november 20% korting op alles, als je de code KERST15 gebruikt. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s