Gij lelijke stad met uw teveel aan meeuwen. Uw marginale vrouwen, maar venten des te meer. Met uw eindeloos overbevolkte pieren waar menig toerist zich in het romantische maar vervallen Brighton waant. Met uw schoothondjes, voortgeduwd in buggies denkend dat ze de koning zijn. Met uw kinderen die ge beter aan de leiband zou houden. Met uw gebrek aan eetgelegen eens de temperatuur onder de twintig graden zakt. Met uw brasserieën gericht op de gemiddelde vijfenzeventigjarige bingospeler. Ik zou zelf bingo roepen moest ik  één deftige zaak tegengekomen zijn. Helaas. (Uw zaak “bij Ronny” dopen is echt niet uitnodigend, noem me gerust verwaand.)


Met uw foorkramers, geconditioneerd op de foute tonen van flipperkasten en achtbanen. Met uw stortvloed aan kappers die klaarstaan om bejaarde en verwaaide permanenten terug  in de plooi te leggen. Met uw torenhoge appartementsblokken die vitamine D uitsluiten, waar rascisme. Met uw Franstalige bourgeoisie dat zondags komt flaneren op de dijken, het liefst in spuuglelijke Michelinjassen. Dat laatste om niet uit de toon te vallen tussen de vele zwaarwichtige konten.Met uw toeristen die het verschil niet kennen tussen een voetpad en fietspad en uw dikke auto’s die dubbel geparkeerd staan. Met uw stortvloed aan elektrische fietsen, nu al omgedoopt tot de nieuwe camino. Met uw kunstmatig ogende winkelstraten, waar muziek je uit aftandse boxen om de oren galmt.

Oostende. Gij gedrocht van een badplaats. We zien elkaar volgende zomer nog wel eens terug.

Liefs, Naomi

Advertenties

6 gedachten over “Oostende

    1. Zeker eens doen. Hoewel, er zijn leukere badsteden hoor. Vooral dan minder hectisch dan Oostende wat bijna de hoofdstad der kunststeden is in België. Hoe zit dat in Nederland?

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s